Udstyr

MEMORYSCAN benytter state-of-the-art udstyr for at sikre den højeste kvalitet.

Vi benytter os af det nyeste og mest avancerede professionelle scanningsudstyr og benytter de bedste scanner-programmer fra Silverfast og Hamrick til at styre scannerne. Scannerne bliver renset og justeret med jævne mellemrum hos bl.a. et Nikon autoriseret værksted.

Under scanning føder vi jævnligt scannerne med kalibreringsslides før at sikre konsistens hele vejen i processen. Derfor kan der i nummer-rækkefølgen af scanningsfiler, være enkelte huller for hver 100 billeder. Alle skærme vi anvender – også dem, der overvåger scannerne – er farvekalibrede højopløsningsskærme. Vi anvender kalibreringsudstyr fra X-Rite.

De feedere, der anvendes til at føde scannerne er bygget med følsomme mekaniske og avancerede fotocelle stop-koblinger, som forhindrer, at originalmaterialet bliver skadet eller ridset, hvis et par slides eller negativer måtte ”jamme” eller sidde fast.

Til negativer, dias og mellemformat originaler benytter vi professionelle high-speed Noritsu og Nikon filmscannere, der scanner i op til 4.800 dpi ægte optisk opløsning og leverer en detaljerigdom og opløsningskvalitet, der langt overgår almindelige semi-professionelle scannere*.

Vi anvender de største fotoscannere fra Canon og Epson til store special formater. Til papirbilleder anvendes avancerede automatiske scannere fra Kodak, der kan scanne begge sider af billederne i en omgang, hvis der f.eks. står noter på bagsiden af billederne.

Alt billedbehandling foregår på store højopløsningsskærme, hvor vi kan se billederne i næsten 100% opløsning (Excellent), så efterbehandlingen bliver præcis og vi kan opdage eventuelle artefakter, der skal korrigeres for.

* Mange flatbedscannere og såkaldte halv-professionelle filmscannere reklamerer at kunne scanne i super-høje opløsninger, men kan sjældent levere mere end 1.500 - 1.600 dpi ægte opløsning og ofte meget mindre. Sensor-chippen i udstyret kan måske i teorien på en god dag klare mere, men linse optikken er af så elendig kvalitet, at resultatet spoleres eller i bedste fald kun bliver middelmådigt.

missing

Noritsu til 35 mm negativer/positiver og mellemformat film

missing

Nikon coolscan 9000 til mellemformatscanning